Thursday, March 18, 2010

KAMIBLOGGER BIGGEST CONTEST

Jom sertai CONTEST terhebat ini. Pemenang tidak ditentukan berdasarkan nasib ataupun undian kerana kini peserta boleh berusaha untuk memenangi contest dengan mengumpul mata menggunakan kemampuan IQ dan blogging skill masing-masing. Inilah masanya anda berkenalan dengan blogger-blogger lain seluruh Malaysia. 26 Pemenang bakal memenangi pelbagai hadiah.

Syarat-Syarat Penyertaan :-

1. Terbuka kepada semua blogger-blogger Malaysia.
2. Peserta wajib mengikuti setiap step penyertaan yang diterangkan di bawah
3. Peserta dilarang menjatuhkan mana-mana pihak lain.
4. Pihak penganjur mempunyai hak untuk membuat sebarang perubahan contest
5. Penaja bertanggungjawab sepenuhnya terhadap hadiah-hadiah yang ditawarkan.
6. Keputusan adalah muktamad.

Cara Menyertai :-

Cara untuk menyertai amat mudah. Pastikan anda melakukan STEP BY STEP perkara di bawah.

Step 1:
Anda wajib menulis satu entry khas mengenai contest ini di blog anda. Entry anda mestilah bertajuk "KAMIBLOGGER BIGGEST CONTEST". Peserta yang menulis entry contest paling kreatif akan memenangi hadiah khas tajaan FCUMIRACLE bernilai RM75.

Step 2:
Anda wajib paparkan BANNER CONTEST di blog anda. Sila copy code di bawah ini dan paste di sidebar blog anda. Kedudukan banner tersebut akan berada di penjuru blog. Anda boleh memilih kedudukan penjuru yang anda mahu. kanan ataupun kiri.

Step 3:
Ini adalah step terakhir untuk melengkapkan anda sebagai peserta. Anda hanya perlu isikan maklumat anda pada borang di bawah. Pastikan anda memasukkan detail yang betul. Seperti yang anda lihat, pada borang tersebut memerlukan anda memasukkan Entry Link. Entry Link bermaksud link entry contest yang anda buat STEP 1 tadi. Maka anda perlu pastikan anda siapkan dahulu Entry contest sebelum mengisi borang ini.

Cara Melaksanakan :-

Peserta hanya perlu mengumpul mata sebanyak yang mungkin melalui pilihan A | B | C di atas. Pilihan A ialah SOALAN UTAMA iaitu soalan yang akan diberikan kepada peserta setiap hari. Nilai mata yang ditawarkan pada pilihan A hanya 1 mata - 2 mata sahaja. Pilihan B pula ialah SOALAN BONUS iaitu soalan yang tidak diberikan selalu. Tetapi nilai matanya bernilai lebih tinggi daripada SOALAN UTAMA iaitu 3 mata hingga 5 mata. Pilihan C ialah TUGASAN BONUS iaitu bahagian yang paling bernilai dan tidak diberikan selalu. Selain itu, Tugasan Bonus juga amat menarik dan dapat mengeratkan hubungan antara para peserta.

Maklumat lanjut di : fcucommunity

3 comments:

 1. jum komen http://www.ieyra.com/2010/02/kamiblogger-biggest-contest.html

  ReplyDelete
 2. salam.. good luck.. komen sini gak tau..
  http://maisarahmazhar.blogspot.com/2010/02/kamiblogger-biggest-contest.html =)

  ReplyDelete
 3. Salam...

  Hi...Gud Luck for this contest..
  Jgn lupa singgah kt blog sye...

  http://mwdah.blogspot.com/2010/03/kamiblogger-biggest-contest.html

  ReplyDelete